PROSECCO CAKE

Am transformat clasicul cocktail "Mimosa" într-o prăjitură delicioasă! E mai ușor de făcut decât pare, plus că te ajută ingredientul principal, PROSECCO!

Ingrediente pentru blat:
200 g unt nesărat, moale
200 g zahăr pudră
3 ouă mari pentru bătut
200 g făină
1/2 lingură de praf de copt
coaja de la 3 portocale
1 litru de suc de portocale
100 ml Prosecco

Ingrediente pentru cremă:
100 g unt nesărat, moale
225 g zahăr pudră, plus extra dacă este necesar
3-5 felii de portocale
1 lingură de suc de portocale
2 linguri Prosecco

Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la o temperatură de 180 °C. Ungeți o tavă pentru copt și așezați hârtie pergament, asigurându-vă că hârtia are o înălțime de aproximativ 4cm deasupra tăvii.

Într-un castron mare, bateți untul și zahărul cu mixerul până când copoziția devine albă și pufosă – aproximativ 3 minute. Adăugați treptat câte un ou, bătând bine după fiecare adăugare.

Adăugați treptat făina, praful de copt și coaja de la portocale. Într-un recipient separat amestecați sucul de portocale cu adăugați 50ml Prosecco. Amestecul, “Mimosa”, se toarnă încet în bolul înițial. După ce s-au omogenizat toate ingredientele, se toarnă compoziția în tava cu hârtie de copt și se coace timp de 55 min-1h sau până când o scobitoare introdusă în aluat iese curată 😉

Scoateți tava din cuptor și lăsați-o la răcit pentru 15-20 min. După ce s-a răcit scoateți pandișpanul obținut din tavă, îndepărtați ușor hârtia pergament și faceți cu un baț de frigărui niște găuri pe partea de sus a blatului pentru a-l însiropa bine cu restul de 50ml de Prosecco.

Pentru cremă/glazură bateți cu mixerul untul împreună cu zahărul până când obțineți o compoziție pufoasă și adăugați coajă de portocală. La final adăugați sucul de portocală și Prosecco.

Când crema este gata, întindeți-o peste balt și ornați cum vă place cu felii de portocală.

Prosecco and Orange Loaf Cake

Mimosa fans are going to LOVE this Prosecco and Orange Loaf cake 🍊 🥂 RECIPE: http://bit.ly/2paGAvU

Gepostet von Good Housekeeping am Mittwoch, 14. März 2018