Dopul sticlei cu Prosecco

sparkling drink

Cu rădăcini formate în secolul al XVII-lea, vinul spumant, a trăit o viața lungă de sărbătoare. De aceea prezența unei sticle cu Prosecco face ca totul să pară mai festiv. Dar deschidere sticlei este un moment special. Pentru a nu avea parte de accidente e bine să știi cum stă treaba cu deschisul acestor sticle sub presiune.

Lunile de vinificație meticuloasă culminează cu bule magice, care sunt “calmate” cu un dop de plută ca sigiliu final. Această strălucită semnătură a fiecărui producător nu arată doar frumos, ci face ca bulele și  buchetul să-și păstreze prospețimea, iar la deschidere să fie ca o gură proaspătă de aer.
Sigilarea corespunzătoare este ceea ce va asigura că presiunea internă creată de fermentația secundară și conservată de dop, ține bule subcontrol până la deschidere.
În 1735, o ordonanță regală franceză a declarat că pluta trebuie să fie suplimentar securizată, astfel a apărut proteția din sârmă văzută acum peste toate dopurile de plută de la vinul spumant. În timp ce capacele de sârmă joacă un rol practic, învelișul din folie este în mare parte destinat decorării.

De ce ai nevoie?
De o sticlă cu Prosecco

Urmați acești pași pentru o deschidere mai ușoară: 
Îndepărtați folia (are o filă mică pe care o puteți trage pentru a face acest proces mai ușor), slăbiți coșulețul din sârmă, dar ținând degetul mare pe dop pentru a nu avea surpriza de a vă sări dopul.
Acum, când dopul este expus, țineți o mână pe dos și una pe baza sticlei. Răsuciți mâna de jos până când se îndepărtează dopul, dar ținând sticla în direcție sigură (adică departe de dvs și de alte persoane). Nu încercați să răsuciți dopul, ci răsuciți sticla încet, spre dvs, cu mâna care ține baza. Când rotiți sticla de la bază, ar trebui să simțiți că plută începe să slăbească . Continuați până când auziți zgomotul festiv. Boom!

Tips: Pentru a evita supraîncărcarea cu spumă, la fiecare pahar se toarnă aproximativ un centimetru de prosecco, așteptați câteva secunde pentru ca bulele să scadă și apoi continuați umplerea flutei.