Cocktail-uri cu aromă de iarnă

1. Cocktail de iarnă cu Prosecco
Acest cocktail arată și are gust a ceva dintr-un vis de iarnă, asta datorită cojii de portocală și rozmarinului. Este făcut cu numai trei ingrediente: bitter, suc de portocale și Prosecco. Este unul dintre cele mai simple și mai delicioase de pe listă.Tips: pentru un gust și mai bun, folosește suc de la portocale proaspăt stoarse

2. Cocktail cu lichior de soc și Prosecco
Acest cocktail este unul revigorant și deșipare ușor dulceag, nu e chiar atât de dulce pe cât sună “flori de soc”. La fel de simplu este și acesta de făcut, nu ai nevoie decât de: Sambhugo (lichior din flori de soc), lime, mentă și Prosecco.  Tips: poți înlocui lime-ul cu castravete.

3. French 75s
Făcut doar cu gin, zahăr, suc proaspăt de lămâie, bitter de lămâie și Prosecco, este atât de fancy acest French 75.Tips:  pentru a păstra lucrurile mai sănătoase poți utiliza Agave în loc de zahăr.

4. Cocktail cu piper negru și Prosecco
Acest cocktail necesită un pic mai mult de lucru, dar rezultatul merită efortul! Într-un bol se amestecă sirop de zahăr simplu, zmeură proaspăt pasată, suc proaspăt de portocale (cu pulpă), vodcă și Prosecco, aaa, și câteva boabe de piper multicolor.Tips: pentru a avea un pahar fantezie, poți da cu lămâi pe marginea paharului și după aceea printr-un amestec de zahăr brun și un praf de piper.

5. Prosecco și ghimbir
O combinație de piure de pere cu salvie, ghimbir, miere, un spash de apă și Prosecco. Acest cocktail este unul chiar sănătos și poate opri mahmureala înainte de a începe :))Tips: dacă nu ai ghimbir proaspăt, poți folosi ceai de ghimbir, în locul apei din rețetă.

6. Prosecco și miere de lavandă
Nimic nu este mai ușor decât aceast cocktail. Cel mai greu este să găsești siropul din miere de lavandă… După ce l-ai găsit totul este foarte simplu: combini Prosecco cu siropul și mai adaugi o felie de lămâie… cam asta e tot. Tips: dacă totuși nu găsești siropul din mierea de lavandă, poți să-l prepari acasă, pui la fiert miere, zahăr și apă până se topește zahărul și se formează un sirop gros, iar după ce-l dai la răcit pui câteva crenguțe de lavandă. Se dă la frigider și poate fi folosit după câteva zile!

7. Cocktail cu mure și Prosecco
Cam salvia ar fi esența acestui cocktail, dar și murele au rolul lor, la fel ca și Prosecco fără de care nu ar fi cocktail. Se dau prin blender murele împreună cu salvia, se strecoară și se adaugă un splash de apă și Prosecco. Tips: pentru a fi mult mai bun, ar fi ideal să folosești sifon în loc de apă minerală. Dar nu uita să păstrezi câteva mure pentru decor.