Prosecco, ingredientul principal in cocktail-uri

Nu trebuie să face cursuri de mixologie pentru a transforma petrecere ta în cea mai cool pool party din vara asta. Te ajutăm noi cu rețetele și cu Prosecco!

Hugo Spritz Proseccobar

Ingrediente
100 ml Prosecco
50 ml Sambhugo (lichior de soc)
Lime
Mentă
Umplem un pahar cu gheață, stoarcem câteva felii de lime, turnăm Sambhugo și Prosecco, iar la final adăugăm câteva frunze de mentă.

 

Aperitif Grapefruit Spritz

Ingrediente
1 grapefruit
120 ml Prosecco
50 ml suc de grapefruit proaspăt
20 ml Aperitif
20 ml vodka
Apă minerală/sifon
Într-un pahare de vin se pune gheață și coajă de grapefruit (pentru décor), se adaugă 120 ml Prosecco, 50 ml suc grapefruit, 20 ml Aperitif, 20 ml Vodka și un splash apă minerală/sifon.

Cucumber-Gin Spritz

Ingrediente
• 1 castravete
• 30 ml gin
• 15 ml sirop simplu
• 120 ml Prosecco
• Apă minerală/sifon
Se decojește un castravete și fâșiile de coajă se păstrează pentru décor. Castravetele decojit se taie în bucățele și se pune într-un shaker, peste care se adaugă gheața, siropul și ginul. Se agită bine pentru 30 secunde. Într-un pahar de vin se pune gheață, fâșii de castravete, se adaugă compoziția din shaker strecurată, Prosecco și un splash de apă minerală/sifon.

Ginger-Lime Spritz

Ingrediente
• ghimbir ras
• 20 ml suc proaspăt de lămâie
• 20 ml sirop simplu
• 120 ml Prosecco
• Apă minerală/sifon
• mentă
Într-un shaker punem ghimbirul ras, gheață, siropul și sucul de lămâie. Se agită bine pentru 20-30 secunde. Intr-un pahar plincu gheață turnăm compoziția obținută, Prosecco, un splash apă minerală/sifon și câteva frunze de mentă.

Cocchi Spritz

Ingrediente
• 120 ml Prosecco
• 30 ml Crème de cassis (lichior de coacăze negre)
• Apă minerală/sifon
• Mure negre
Se toarnă Prosecco într-un pahar cu gheață, adaugi Crème de cassis și apă minerală/sifon. Se amestecă ușor și se pun mure negre.

 

Cointreau Spritz

Ingrediente
• 120 ml Prosecco
• 60 ml suc de portocale proaspăt stors
15 ml Cointreau
Apă minerală/sifon
1 rondea portocală
Toarnă Prosecco într-un pahar cu gheață, adaugi sucul de portocale și cointreau și un splash de apă minerală/sifon. Se amestecă ușor și se decorează cu o rondea de portocală.

Sbagliato

Ingrediente
• 120ml Prosecco
• 30 ml vermut dulce
• 15 ml Campari
• Apă minerală/sifon
• 1 felie lime
Un pahar de vin îl umpli cu gheață, torni Prosecco, adaugi vermut și Campari, iar mai apoi un splash de apă minerală/sifon. Amesteci ușor cu un pai și pui o felie de lime.

Sloe Gin Spritz

Ingrediente
• 120ml Prosecco
• 30 ml Gin
• Apă minerală/sifon
• afine și mentă
Un pahar de vin îl umpli cu gheață, torni Prosecco, gin și apă minerală/sifon. Se amestecă ușor și se decorează cu afine și mentă.

 

Photo: https://www.bonappetit.com/