Cocktailuri de sărbătoare cu Prosecco

Francezii au Șampanie, spaniolii au Cava, iar californienii au vin spumant. Dar cel mai bine pentru noi... italienii au Prosecco. De când am desoperit Prosecco am dezvoltat o afinitate specială pentru această băutura, mai ales când vine vorba de bule.

Este o alegere mirifică când vin săbătorile. Prietenii și familia se adună la tine pentru un Prosecco bun și o combinație de neuitat! Cin Cin!

Cranberry Prosecco Cocktail
Ingrediente:
Suc de afine (îndulcit)
Cranberries (congelate)
mentă
Zahăr
Prosecco Montelvini Asolo Doc extra dry

Într-un pahar răcit (sau flută) se adaugă suc de afine și se completează cu Prosecco. Rotiți 3-4 afine în zahăr și puneți-le pe o scobitoare și adăugați-le în cocktail.
Tips: pentru o întorcere la vară poți adăuga și câțiva stropi de lime

Rodie Spritz
Ingrediente:
Suc de rodie de (îndulcit)
Semințe de rodie
rom
Prosecco Montelvini Asolo Doc extra dry

Într-o flută răcită adăugați suc de rodie, semințe de rodii, rom și Prosecco.
Tips: pentru un gust ușor mai dulce dăugați o lingură de înghețată de zmeură

Pear-Rosemary Sparkler
Ingrediente:
2 cești cu apă
1 ceașcă de nectar de agave
1 cană de suc de pere
rozmarin proaspăt
2 pere
bețe de scorțișoară
Prosecco Montelvini Asolo Doc extra dry

Se amestecă apa cu nectarul de agave, sucul de pere și 2 crenguțe de rozmarin într-o cratiță mică și se dă la fiert, la foc medie. Când a început să fiarbă compoziția luați cratița după foc și lăsați-o timp de 30 de minute la răcit. Amestecul se pune într-un borcan cu capac și se dă la frigider peste noapte.
Răcit fiind, puneți într-un pahar 2 linguri din acest amestec de pere și rozmarin și mai adăugați Prosecco. Ornați fiecare pahar cu o crenguță de rozmarin, o felie de pară și un baston de scorțișoară.